• Gymsport 2e plaats met Rembrandt in Taptoe

Gymsport 2e plaats met Rembrandt in Taptoe

De Taptoe-organisatie beloonde kunstwerk 'De Nachtwacht" en de presentatie van de disciplinesvan Gymsport Leiden met een tweede prijs.

Met het vaandel voorop liepen daarachter alle disciplines van Gymsport Leiden: nijntje vooraan met een mooi spandoek op een kar zodat de jongste kinderen af en toe even uit konden rusten. Ook in de Breestraat en de Hogewoerd liep de taptoe onder een spandoek van nijntje door: geheel in het thema van de taptoe –jong geleerd– doen de jongsten dus al mee. Er zullen nog járen volgen!

Uit voorzorg had de organisatie iedereen een regenjasje gegeven omdat de avond begon met een aantal plensbuien. Uiteindelijk viel de regen tijdens de taptoe erg mee, dus ging Gymsport Leiden als een lang lint van licht dansend, springend, torentjesbouwend en radslagend door de straten.

Gymsport Leiden heeft voor de taptoe de link gelegd met het Rembrandtjaar dat in Leiden gevierd wordt: voor de gelegenheid heeft de Nachtwacht zijn avonddienst overgedragen aan Gymsport Leiden. Het bekende schilderij staat bol van alle facetten van de gymsport en werd trots in de taptoe meegetroond.

En dat werd door de organisatie beloond: Gymsport Leiden won weer de 2e plaats en mag volgend jaar dus weer bijna vooraan in de taptoe lopen.