• Rob Beurse krijgt een lintje!
  • Rob Beurse krijgt een lintje!
  • Rob Beurse krijgt een lintje!

Rob Beurse krijgt een lintje!

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in de Hooglandse kerk werd Rob Beurse benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Op initiatief van de Wijkvereniging Professoren en Burgemeesterwijk en met ondersteuning van Brede School De Arcade en Gymsport Leiden werd erelid Rob Beurse voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange, niet aflatende inzet als vrijwilliger bij de genoemde organisaties. Koning Willem Alexander was het daar helemaal mee eens en daarom kreeg Rob op 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen van de burgemeester een lintje opgespeld.

In een volle Hooglandse Kerk en in bijzijn van zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen werd Rob, die tot zijn binnenkomst in de kerk van niets wist, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. “Leugen en bedrog” benoemde burgemeester Lenferink de smoezen waarmee de decorandi deze ochtend naar de feestelijke en bijzondere bijeenkomst waren geloodst. Ook Rob had het moeten ontgelden. Zijn geplande fotoreis naar de Opaalkust werd een week doorgeschoven, want hij was de 26e uitgenodigd om als fotograaf het gebeuren in de Hooglandse kerk vast te leggen. Bij binnenkomst daar, bleek zijn missie echter een heel andere…Trots en vereerd liet hij zich na de woorden van de burgemeester het lintje opspelden, poseerde met de andere decorandi voor de foto en ontving de felicitaties van de aanwezige familie, vrienden en bekenden, waaronder ook afgevaardigden van Gymsport Leiden.

Rob Beurse heeft zich jarenlang ingezet als vrij van Gymsportwilliger en bestuurslid voor Groen-Wit, in de zaal, maar ook bij alle nevenactiviteiten. Hij lanceerde het systeem van clubcontributie, waarbij leden voor één tarief meerdere keren per week konden komen introduceerde bij de grote demo’s de theatergym. Hij verzorgde clubkrant en website, was nauw betrokken bij het tot stand komen van de Turnhal en de intensieve samenwerking van Groen-Wit met de andere partners binnen Bredeschool De Arcade. Voor de KNGU zette zich als pers- en communicatiemedewerker in tijdens nationale en internationale evenementen. Als adviseur van het bestuur van  Groen-Wit, bleef hij betrokken in de jaren van overgang en samensmelting tot Gymsport Leiden. Naast het gehele Groen-Wit en Arcadeverhaal heeft hij voor de Profesoren- en Burgemeesterwijk een vergelijkbaar never-ending-story op zijn naam staan. Geen wonder dus dat bij voordracht van zijn persoon werd besloten hem te benoemen tot Lid van de Orde van  Oranje Nassau. “Zeer verdiend” gaf voorzitter Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden hem mee bij zijn felicitatie.